Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

Här kommer vår ordförande meddela det senaste från våra styrelsemöten, årsmöte eller höstmöte.

Ordförande har ordet

Dm

2024-05-13

Hej Boulevänner!

 

Ett litet ordförandebrev kommer här, kort efter årets stora DM avslutats. Visst blev det bra? Antal anmälda när anmälningstiden gick ut var 819 plus 35 till skyttet. Förra året var siffrorna 599 respektive 14 till skyttet. Årets siffra är den högsta sedan 2016! Enormt glädjande att så många vill spela och testa sina kunskaper mot kvalificerat motstånd. För egen del gick det väl inte riktigt som man hade hoppats, en kvartsfinalplats i Öppen dubbel blev det bästa resultatet i de tre klasser jag ställde upp i. Kanske blir det domarinsatsen under fredagens singelspel som får räknas till den bästa insatsen för min del under detta DM! Jag vill tacka alla som gjorde detta DM så lyckat, ingen nämnd och ingen glömd men ändå ett speciellt tack till Kävlinge Boulesällskap som höll i arrangemanget med den äran. Hit kommer vi gärna igen och spelar!

 

Jag vill också passa på att meddela alla att vi nu är en fulltalig distriktsstyrelse! Efter årsmötet stod det klart att vi skulle bli en kvinna kort under året då valberedning och årsmöte inte lyckats få fram någon kandidat. Efter Förbundsmötet i april lämnade dessutom en ledamot in sin avsägelse så vi var nere på endast 5 ledamöter. Valberedningen kontaktades och de lyckades på rekordkort tid engagera två nya, kvinnliga ledamöter, Anett Olofsson, HLS, och Mia Pedersen, TBG. Dessa kommer nu att adjungeras in i styrelsen så att vi kan jobba med en fulltalig styrelse under året och de får chansen att testa på styrelsearbetet och se om de tycker det är intressant. Vid nästa styrelsemöte kommer vi att se över ansvarsområdena för ledamöterna och då kommer även de nya att få ansvar för något område. Vem som gör vad återkommer jag till i nästa ordförandebrev och det kommer också att läggas ut på vår hemsida. Vi hälsar våra nya styrelsevänner varmt välkomna till distriktsstyrelsen för SSBF!

 

Om knappt en månad är det dags för DM igen då mixed trippel ska spelas i Tyringe. Även denna klass har ökat i antal lag, förra året hade vi 20 lag totalt och i år har vi 37 lag. Vi hoppas dessutom på att några till ska anmäla sig då vi förlängt anmälningstiden, kontakta TK, Fredrik Nordfors Dahl, om ni vill anmäla er.

 

Det var allt för denna gång, vi ses på banorna!

 

Boulehälsningar,

 

Anders Ståhl, ordförande SSBF

 


Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2024-05-14

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77