Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

Två unga tjejer representerade WDBF i Prins Bertil

Den traditionsrika Prins Bertils Juniorcup arrangerades i helgen och det var många år sen WDBF representerades av ett lag helt lag.

OBS! Denna nyhet publicerades för första gången 28 SEP 2022 12:54

Felix Sären (POM) representerade förra året distriktet i ett mixat lag tillsammans med Stockholm, men han hade tyvärr inte möjlighet att vara med i år. För första gången så hade man beslutat att spela tävlingen på en annan ort än Stockholm så tävlingen gick i år i Malmö.

Laget som i år spelade för WDBF bestod av två unga tjejer, Felicia Hansen Grip (CAR, Karlsborg) och Tuvali Berg (TBF, Tidaholm). Båda tjejerna är ganska orutinerade och nya i sporten så målet var att bygga för framtiden, utvecklas, knyta kontakter och framför allt att ha kul.

Det var självklart nervöst i de första matcherna men trots detta så var de med i matcherna och nära vinst. (11-13, 9-13) I den tredje matchen kom helgens sportsliga höjdpunkt när de spelade fantastiskt bra och slog regerande mästarna från Sydsvenska med 13-3. Matchen efter gick av bara farten med 13-0 vinst mot Östsvenska och helt plötsligt så hade man möjlighet att gå till en kvartsfinal. I en mycket spännande och bra match som var direkt avgörande för avancemang så förlorade de med 11-13 mot Svealand efter att ha missat ett skott för match med minsta möjliga marginal. (en liten dutt)

Allt som allt så spelade tjejerna riktigt bra och inklusive placeringsmatcherna så blev det 3 vinster och 5 förluster. Jag är riktigt imponerad av tjejerna som kämpade, skrattade, visade upp ett riktigt fint spel och framför allt så lyckades vi med huvudmålet att ha kul.

Nästa år har vi som målsättning att vara representerade med två lag från WDBF.

 

Publicerad: 2022-11-02

Senast uppdaterad: 2022-11-02

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

54146 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70