Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

Årets DM-helg avslutad

Efter en magisk helg med rekordhögt deltagande kan vi äntligen konstatera att räkneverken är klara och att vi kan kora vinnare i bästa DM-klubb.

Det var under Kristi Himmelsfärdshelgen som årets DM-helg gick av stapeln i Ulricehamn. Deltagandet och vädret var långt över förväntan och arrangörsinsatsen var som alltid prima. Det stora deltagandet i kombination med att mixedtrippeln numera inkluderas i bästa DM-klubb innebär att vi i år kan ge tillbaka rekordmycket till mästerskapens bästa klubbar. Totalt rör det sig om 17925 kronor som kommer fördelas mellan fyra klubbar.

Utöver de mer klassiska diciplinerna som vi är vana vid arrangerades också ett DM i precisionsskytte. Tävlingen utgjorde också ett av totalt åtta kval till SM-vackan i Umeå som går av stapeln veckan innan Boule-SM i Kalmar vecka 27. Till RF:s SM-vecka, där 25 olika idrotter korar svenska mästare, har WDBF fått äran att skicka tre deltagare. Det handlar om Mats Molid (CAR) i öppen klass, Owe Karlsson (CAR) i V55 och Petra Karlsson (TRX) i dam. Utöver de kvalade representanterna kommer vi förhoppningsvis få se någon från distriktet representerad i form direktkvalificerad från fjolårets SM-vecka i Linköping. Vi kommer också ha västgötar på plats i form av Herman, Simon och Oliver Thorell som tillsammans med BS Nordboulen och RF arrangerar boulens tävlingar.

Vi i WDBF tycker också att det är väldigt roligt att vi äntligen kunnat arrangera juniorklassen på DM. Under helgen så har distriktsmästare korats i juniorsingel, juniordubbel och precionsskyttet.

Men nu åter till det ni väntat på - resultatet i bästa DM-klubb.

Öppen

I den öppna klassen är det inte helt oväntat Carl XIV J PC från Karlsborg som tar hem vinsten. De är en bit över 10 poäng före tvåan Club la Boule de Trix från SKövde.

Dam

I damklassen så återfinns likt i den öppna klassen en tydlig vinnare. Det är Toarpsdalsklubben Clab Boule la Pomme de Pin som tar hem vinsten en bra bit framför tvåan (ULC) och trean (TRX).

V55

I V55 klassen är det för första gången i årets tävling riktigt jämnt mellan två klubbar. Carl XIV J PC är återigen i topp och denna gången tillsammans med Club Boule Bon Bon från Skövde. Det är jämnt ända in på sista tävligsdagen och avgörandet kommer när precisionsskyttet tas med i beräkningen. Det är Carl XIV J PC från Karlsborg som tar hem ännu en klass med bara några poängs marginal.

V65

I V65 klassen är det arrangärsklubben Ulricehamns IF som tar hem något som måste få kallas som en jordskredsseger. På andra plats finner vi återigen Club Boule Bon Bon från Skövde.

V75

För första gången har V75 klassen avgjorts på WDBF:s DM och totalt tre av fyra dicipliner kunde genomföras under DM-helgen. Här är det få poäng att tävla om men trots det lyckas Sällskapet Mariestadsboularna ta hem tävlingen med mycket god marginal.

Jag som ordöfrande vill tacka alla deltagare för en fin tävling och arrangörsklubben ULC för det hårda arbetet under helgen. Jag vill också passa på att tacka alla som deltog på den otroligt trevliga middagen som arrangerades på lördagen och hoppas att vi kan genomföra något liknande kommande år. Nedan följer en sammanställning över prispengarna i varje klass och en länk till RF:s SM-vecka. Vi ses i gruset.

Öppen (CAR) - 4700

Dam (POM) - 2275

V55 (CAR) - 3500

V65 (ULC) - 6075

V75 (SMB) - 1375

Läs mer om RF:s SM-vecka i Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Streama SM-veckan på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Svenska Bouleförbundets Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-05-28

Senast uppdaterad: 2023-05-28

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

549 56 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70