Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

Årets utmärkelser utdelade

Under årets DM-helg delades våra fyra nya utmärkelser ut. Se vilka som prisades och varför här:

Årets eldsjäl - Per Linderoth ULC

Årets eldsjäl i WDBF 2023 behöver egentligen ingen närmare presentation, för vi alla känner honom och vet vilket enormt arbete han lägger ner i sin lokala förening. Men vi ska självklart uppmärksamma lite av allt det han gjort för boulen under det gångna året. Årets eldsjäl i WDBF har varit den drivande kraften bakom WDBF:s DM-helg, det fantastiska stora seriespelet i slutet på sommaren och en rad egna tävlingar. Han har under året visat att han och hans förening förstår sig på den svenska idrottsrörelsens grundidéer och alltid varit välkomnande till nya medlemmar och verkat för samarbete föreningar emellan. För att nämna lite av det årets eldsjäl gjort.

Årets prestation - TRIX V55 lag i Svenska Cupen

Årets prestation i WDBF 2023 går till ett lag som i Svenska Cupen V55 visade på ett otroligt spel och en kämparanda som är få förunnad. Laget, som kom till finalhelgen som underdogs, kämpade till sig segrar mot såväl Maria som Lindome innan man självsäkert avgjorde finalen mot favoriterna Boulero som tidigare under året vunnit elitserien. Så det är med stor stolthet som vi kan presentera de mycket välförtjänta vinnarna av årets prestation i WDBF 2023 Trix lag i Svenska Cupen V55.

Årets spelare - Elliott Angselius CAR

Årets spelare i WDBF 2023 visade under året verkligen varför han är värd utmärkelsen. Med fina prestationer i tävlingar under hela året och en plats i U23-landslaget där han i sin landslagsdebut ställde upp i EM. För oss i WDBF så kanske DM-guldet i singeln är det vi minns bäst. Han var också en viktig del när Karlsborg tog klivet upp i Elitserien. Och om det inte vore nog så är årets spelare i WDBF 2023 den högst rankade spelaren i distriktet. Så det är med stor glädje vi kan presentera årets spelare 2023.

Årets förening - Ulricehamns IF

Årets förening i WDBF 2023 har under det gånga året gång på gång visat hur en förening ska vara. Föreningen har under året arrangerat både vår DM-helg och Svenska Bouleförbundets stora seriespel som gick av stapeln i augusti och en mängd egna tävlingar. Föreningen har också insett styrkan i den svenska idrottsrörelsen och deltagit på årsmöten och konferenser, haft en representant i WDBF:s styrelse och genomfört inspirerande samarbeten med idrottsrörelsens studieförbund SISU.

Publicerad: 2024-05-21

Senast uppdaterad: 2024-05-21

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

549 56 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70