Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ungdom

Boule är en demokratisk sport. Ålder, kön, religion, etnisk bakgrund eller funktionsnedsättning saknar betydelse i vår sport. Alla som vill kan och får vara med.
Vi tar i hand före matcherna och är varandras domare. Respekten för med- och motspelare är självklar i vår sport.

Därför värnar vi också om barnens självklara rätt att få utöva idrott och att få göra det på sina villkor, inte utifrån vuxenvärldens mål och ambitioner. Barnets perspektiv, lust och glädje är viktigare än resultat och prestation. Grunden för all minior- och yngre juniorverksamhet är att skapa en livslång lust till att utöva boulesporten.

Boule är en oslagbar sport för den som är pricksäker och strategisk samt har lite bollkänsla. Den är lätt att lära sig – ändå kan man alltid utvecklas och bli bättre. Blir man riktigt bra kan man få chansen att vara med i något av landslagen. Det finns både juniorlandslag, U23-landslag, damlandslag och ett öppet landslag. Innan man blir så bra finns det mängder av tävlingar runtom i landet att delta i.

Det finns flera ungdomsklasser i boule:

Minior - för dig som fyller högst elva under året,
Yngre junior - för dig som fyller 12, 13 eller 14 under året,
Junior - för dig som fyller 15, 16 eller 17 under året.

Om du är intresserad av att prova på boule kan du söka upp en av de dryga 200 föreningar som finns runt om i vårt land. Om du har lite allmänna frågor om förbundets ungdomsverksamhet är du välkommen att kontakta Ungdomskommittén.

Publicerad: 2022-12-28

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se