Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bilda förening

Information till föreningar som söker medlemskap i SBF
Ansökan görs via länken Föreningsansökan Länk till annan webbplats. i menyn till vänster.
Observera att ansökan endast kan göras via det digitala ansökningsformuläret.

Till ansökan ska ni bifoga stadgar samt protokoll från bildande mötet eller från det möte där ni beslutade om att ansöka om medlemskap i SBF. Om föreningen saknar organisationsnummer skall ni även skicka in en ansökan till Skatteverket.

För att kunna ansöka om medlemskap i SBF skall föreningen ha minst åtta aktiva medlemmar.

Föreningens namn

Föreningens namn skall innehålla ordet boule, petank eller pétanque samt klubb, förening eller sällskap. Vi ser också gärna att klubbens hemort finns med i namnet.
Mer om namnregler finns här Länk till annan webbplats..

Stadgar

Stadgemall för idrottsförening kan ni ladda ner här Länk till annan webbplats.. Idrottsföreningens stadgar bör följa RF:s stadgemall. Mer om att bilda idrottsförening kan ni läsa här Länk till annan webbplats..

Obligatoriskt organisationsnummer

I samband med RF-stämman 2009 beslutades att medlemsföreningar från och med den 1 januari 2011 måste inneha ett organisationsnummer. Föreningen ansöker om organisationsnummer hos Skatteverket.

Avgifter

Inträdesavgiftskall erläggas när föreningen ansöker om medlemskap.
Avgiften är 250 kronor och är en engångsavgift.
Den årliga avgiften till förbundet är för närvarande 1 500 kronor per år. Avgifterna till SBF betalas till BG 5722-9825 senast 31 mars.
Föreningen betalar dessutom en avgift till det SDF (Specialidrotts Distriktsförbund) som man tillhör. Avgiften varierar från distrikt till distrikt.

Så här fungerar ansökan om medlemskap:
Föreningen fyller i och skickar iväg ansökan via den digitala medlemsansökan.

  1. Ansökan inkommer till Svenska Bouleförbundets förbundsadministration.
  2. SBF behandlar och granskar ansökan. Om den är OK så godkänns ansökan i förbundsadministrationen.
  3. Ansökan inkommer till RF.
  4. RF behandlar och granskar ansökan. Om den är OK godkänns föreningen och mail skickas till IF, SF och DF om den nya föreningen. Föreningen finns då också i organisationsregistret i IdrottOnline.
  5. Föreningen får ett mail från SBF med uppgift om vilka inloggningsuppgifter ni har i SBF Online, etc.

Medlemskapet innebär att föreningen ges möjlighet att delta i av förbundet sanktionerad tävlingsverksamhet samt arrangera egna tävlingar enligt SBFs gällande bestämmelser. Föreningens medlemmar får möjlighet att delta i förbundets verksamhet när det gäller utbildnings-, läger- och tävlingsverksamhet.


Som medlem i Svenska Bouleförbundet är föreningen ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). Detta innebär att möjligheten att erhålla kommunala och statliga bidrag som lokalt aktivitetsstöd Länk till annan webbplats., anläggningsstöd etc. underlättas.


Licensavgiften
betalas av föreningen och gäller per kalenderår.
Licensen, som innefattar en olycksfallsförsäkring genom Folksam Länk till annan webbplats., löses hos kansliet via föreningen. Försäkringen erbjuder ett grundskydd och gäller vid olycksfallsskador som inträffar under tävling och träning samt under resa till och från dessa.

Publicerad: 2022-12-15

Senast uppdaterad: 2024-01-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se