Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mixed-SM för klubblag

placeholder

Om en månad är det dags för premiären av vår nya SM-tävling. Här kan ni läsa mer om själva tävlingen och anmälningsförfarandet.

Som vi berättade i en tidigare artikel Öppnas i nytt fönster. har förbundet beslutat att införa en ny tävling och nu kan vi lämna mer detaljer om själva tävlingen. I alla våra distrikt spelas under helgen 23-24 mars det första kvalet i den nya mästerskapstävlingen Mixed-SM för klubblag!

Sedan nyheten om den nya tävlingen släpptes för en knapp månad sen har förbundet fått glädjande besked från ansvariga för SM-veckan och SVT som preliminärt bekräftat vår medverkan 2025 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med denna nya tävling!

Det har pågått ett intensivt arbete med att göra klart med arrangörer och spelplatser på de åtta spelorterna och parallellt har processen med att färdigställa tävlingsbestämmelserna pågått. Som vi tidigare påpekat är det mycket nytt som ska på plats och vi vill vara tydliga med att löpande justeringar kan komma att göras redan i år. När årets upplaga har utvärderats görs säkerligen förändringar inför kommande års arrangemang. Redan nu verkar förintresset vara stort och vi ser det som oerhört värdefullt att få prova på att genomföra tävlingen en gång innan den blir en del av SM-veckan.

Tävlingsupplägg

Upplägget är klart och går att läsa i tävlingsbestämmelserna, även om lokala anpassningar i kvalen kan komma att ske. Tävlingen spelas alltså i formen singel och dubbel. Ett lag består av två damer och två herrar som representerar samma klubb. Ett möte består av fem matcher, en dam- och en herrdubbel, en dam- och en herrsingel samt en mixeddubbel. Segrar i respektive match ger en poäng och i ett möte kan man alltså därmed få totalt fem poäng. I kvalen är tanken att ha dubbla spelstarter för att göra plats för så många lag som möjligt. Lördagen blir det grundspel i form av gruppspel, under söndagen blir det "slutspel" med först nytt gruppspel och sedan direktutslagning. Den slutgiltiga vinnaren kvalificerar sig som ett av åtta lag till finalspelet 13-14 april och allt mynnar så småningom ut i en helt avgörande mixeddubbel som avgör vilken förening som blir vinnare i Mixed-SM för klubblag.

Anmälningsförfarande

Alla klubbar är garanterade plats för ett lag i kvalet. Samtliga föreningar kommer att kunna anmäla fler lag och i mån av plats fördelas dessa enligt principen "flest antalet licenser per förening". Ett formulär Öppnas i nytt fönster. har nu öppnats här på vår hemsida där klubbansvariga får ange hur många lag föreningen vill delta med i tävlingen. När anmälningsperioden är slut kommer platserna per spelort att fördelas så att alla anmälda får åtminstone en plats och därefter fördelas övriga platser, ett lag i taget, utefter föreningens antal licenser i det avsedda distriktet. När alla som så önskat fått två platser, fortsätter fördelningen med ett tredje lag enligt samma princip och så vidare tills alla platser är fyllda. Då kommer klubbansvariga få anmäla de specifika spelarna i respektive lag.

Anmälan är nu öppen - sista dag för anmälan är 3 mars.

Publicerad: 2024-02-22

Senast uppdaterad: 2024-02-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se