Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

En tävling med stort fokus!

placeholder

Helgen den 20-21 april hölls Ungdomstourens andra deltävling 2024 och helgen bjöd oss på engagerade och fokuserade barn och ungdomar på banan. Tävlingen spelades i Åstorp med Åstorps Björnboulare som arrangör för andra året i rad. Det var 14 barn och ungdomar mellan 7-19 år som deltog.

Lördagen bjöd på soligt men kyligt och blåsigt väder och även om det hade varit möjligt att genomföra tävlingen utomhus så hade barnen och ungdomarna en annan önskan. Trots det så blev det en första samling och en övning som utfördes utomhus innan vi valde att gå på deltagarnas önskemål om att spela inomhus i boulehallen.

Deltagarna lottades ihop och fick spela i olika konstellationer och mot olika motståndare. De fick också utmaningen att tänka om i spelet och spela vartannat klot lag 1 och vartannat klot lag 2. Denna utmaning fångades upp av ungdomarna med lite förvirring men ändå med ett stort fokus och engagemang i matchen. Två av spelarna var på sin absolut första tävling men det hindrade inte någon att kämpa på. Fokus var att ha roligt och ta hand om varandra.

Lördagen blandades med både dubbel och trippel matcher samt övningar. Alla peppade varandra vilket gjorde att det blev en fin sammanhållning. Under kvällen blev det Tacos till middag följt av en sista match och övning. Flera av spelarna sov även över i boulehallen på hallens loftvåning. Detta gjorde samanhållningen ännu starkare. Det spelades spel, tittades på film och spelades ännu mer boule på kvällen innan det var dags att sova.

Söndagen startades med frukost för de som sovit över följt av att matcherna sattes igång. Det spelades både singel, dubbel och trippel på söndagen. Det blev pizza fest till lunch följt av prisutdelning innan det var dags att åka hemåt.

Flest poäng under helgen fick Andreas Roolf (CAR), Felicia Hansen Grip (CAR) och Elli Von Eggers Patron (KÄR).

Publicerad: 2024-05-22

Senast uppdaterad: 2024-05-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se