Gå till innehåll
Östsvenska Bouleförbundet
Östsvenska Bouleförbundet

Frågor och svar kring osanktionerade tävlingar


Fråga:
Kan Östsvenska Bouleförbundets styrelse tala om vad som gäller och om man tar någon risk om man som licensierad spelare deltar i en osanktionerad tävling?

Svar:
Östsvenska Bouleförbundets styrelse kommer INTE göra någon anmälan mot någon förening förrän 2024-01-01 eftersom vi ser denna hösten 2023 som en övergångsperiod för de osanktionerade tävlingar som existerat och fortfarande existerar i vårt distrikt.
Östsvenska Bouleförbundet gör bara anmälan mot sina medlemmar vilket är föreningarna.

Spelarna är föreningarnas ansvar, men som licensierad spelare man tar man en risk om man deltar i en osanktionerad tävling, om någon bestämmer sig för att anmäla.

---------------------------------------------------------------------------------
Fråga:
Det har länge snackats om osanktionerade tävlingar men det har aldrig lagts någon vikt på det. Varför agerar Östsvenska Bouleförbundet nu?

Svar:
Det är helt rätt och det beror på att man länge hukat för eller inte vågat ta tag i denna fråga, på vare sig förbunds- eller distriktsnivå, trots att vetskapen om detta funnits.
Östsvenska Bouleförbundet gör nu det för att det i både Svenska Bouleförbundet och Riksidrottsförbundet finns tydliga regler kring detta.
Men främst för att vi tycker det är osolidariskt att en förening arrangerar en osanktionerad tävling samtidigt som en annan förening som gjort rätt och sanktionerat sin tävling, och kanske utkonkurreras av den första.
För att motverka detta har Östsvenska Bouleförbundet redan i år öppnat upp för att sanktionera fler propagandatävlingar utan någon som helst avgift.
Detta för att alla ska kunna se hela det östsvenska tävlingsutbudet och samtidigt minimerar vi tillsammans olyckliga kollissioner mellan tävlingar.

---------------------------------------------------------------------------------
Fråga:
Vad blir ett eventuellt "straff" vid en disciplinanmälan?

Svar:
Påföljden av en disciplinanmälan är inget som vi i Östsvenska Bouleförbundet hanterar, utan dessa beslutas av Svenska Bouleförbundets disciplinnämnder.
Påföljderna enligt Idrottens bestraffningsregler är 1) Tillrättavisning, 2) Böter, 3) Avstängning.

Publicerad: 2024-03-05

Senast uppdaterad: 2024-03-11

Sponsorer

Postadress

Östsvenska Bouleförbundet
c/o Club I´stanboule
Barrsätragatan 22
556 26 JÖNKÖPING

Plusgiro

4525420-8