Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

En dag av glädje och vänskap i Jönköping

Under lördagsmorgonen samlades åtta ungdomar från Wästgöta Dahls Bouleförbund, Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund och Östsvenska Bouleförbundet i Jönköping för en dag med träning och lek.

Dagen inleddes med att Birgitta Thorell presentrerade upplägget för dagen och dagens tränare, Marco och William SIlfverberg. Sedan så berättade Henrik Roolf om hur Trygg Idrott används under dagen och att ungdomarna alltid kan prata med någon vuxen.

Efter inledning och matbeställning började boulespelet med matcher för att värma upp och lära känna varandra. Under tiden så gick Marco och William runt och tippsade om hur deltagarna kan utveckla sitt spel, flera av ungdomarna fick även chans att testa sina nya talmetrar som de fått tack vare ett bidrag från Owe Karlsson.

Efter det inledande passet var det dags för lunch och pizza till hela gänget.

Lunchen avnjuten så fortsatte spelet med stationsträning där Marco och William gick runt och tippsade om hur ungdomarna kunde utveckla sitt spel. Sedan användes de nya kunskaperna i en ÖIS-Kalle, Marco låter hälsa att man som Göteborgare minsan inte kan hålla på med Djurgårds-kallar. Man kunde nästan ta på spänningen och nerverna i hallen när carreauerna ekade.

Tävlingen utbyttes efter utdelning av ett gäng priser till vinnarna mot ytterligare några träningsmatcher. Återigen hjälpte Marco och William spelarna att finsjustera sina tekniker och taktiker. Dagen avslutades sedan med fika och utdelning av priser till alla deltagare.

Tränare Marco Silfverberg säger såhär om dagen:

- Dagen har varit otroligt givande och att se att det finns så många talanger är fantasktiskt. Det är väldigt roligt att ungdomarna vågar mer än vi vuxna och hur de inkluderar varandra. Vi har idag sett hur juniorer aktivt jobbar med att få med de yngre i spelet.

Tränare William Silfverberg säger såhär om dagen:

- Jag tycker dagen varit väldigt givande och den påminner mycket om min juniortid. Det är roligt att se alla juniorer tillsammans, hur de är glada och att se dem vilja göra något tillsamans för att träna och ha roligt.

WDBF:s ungdomsansvariga Tom Hánsen säger såhär om dagen:

- Det är jättekul att vi kan samarbeta mellan distrikten så att barn och ungdomar får träna med andra i sin egen ålder. Vi hoppas att vi framåt kommer bli ännu fler juniorer och då tror jag att dagar som handlar om buleglädje är otroligt viktigt.

Till sisst vill vi rikta ett stort tack till Marco och William och alla ungdomar som deltog på träningen.

Text: Oliver Thorell


Publicerad: 2023-01-28

Senast uppdaterad: 2023-01-29

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

54146 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70