Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

Ett fantastiskt SM av WDBFs ungdomar!

Efter årets svenska mästerskap i Kalmar så sammanfattar WDBF:s ungdomsansvariga Tom Hansen resultaten för distriktets ungdomar.

Ytterligare ett välarrangerat och underbart SM är slut. Frågan är om inte Kalmar SM var det bästa hittills? Som ungdomsansvarig i distriktet så sitter jag här och känner en oerhörd stolthet över våra fantastiska ungdomar.

WDBF har tidigare under perioder haft mycket framgångsrika juniorer på SM, Bon Bon i början av 2000-talet och Ödenäs några år senare. Men i år gjorde våra ungdomar ett historiskt bra SM och det som gläder speciellt mycket är att vi har spelare från fyra olika klubbar som tar medalj och tre av dessa tar guld, totalt blev det 2 guld i yngre junior och 3 guld i junior.

De två stora höjdpunkterna under SM var Felix Säréns (Pomme de Pin) otroligt starka vändning till guld i junior singeln och självklart den magiska sista kvällen när WDBF hade 6 av 8 deltagare i finalerna i dubbeln! Det slutade med två fantastiska guld när Felix Sären, Pomme de Pin och Felicia Hansen Grip, Carl XIV Johan PC skrev historia genom att bli det första laget från WDBF som lyckats vinna juniordubbeln. (Har arrangerats sen 1981) I klassen yngre junior så var det redan klart efter semifinalerna att guldet skulle hamna i vårt distrikt. Mercedes Willstrand, Bison och Jael Roolf, Carl XIV Johan PC mötte Gabriel Brixvi Strende och Niklas Strende, Club la Boule de Trix. I en match med många bra spelade klot så stod till slut tjejerna som guldmedaljörer och bröderna Strende som silvermedaljörer. Lite kul är det att det är exakt 20 år sen senast ett lag från WDBF vann yngre junior dubbeln då också två tjejer. (Anna Johansson, Maja Claesson från Bon Bon vann 2003.)

Stort grattis till alla medaljörer från WDBF i junior och yngre junior:

Felix Särén (POM), Felicia Hansen Grip (CAR), Tuvali Berg (BIS), Mercedes Willstrand (BIS), Jael Roolf (CAR), Gabriel Brixvi Strende (TRX), Niklas Strende (TRX)

Nu hoppas jag att vi blir ännu fler juniorer i distriktet i framåt och jag vill tipsa om att åka på ungdomstourer och läger. Tänk på att varje ungdom kan söka bidrag från WDBF om max 2500kr/år för kostnader vid deltagande i ungdomsaktiviteter. Nästa ungdomstour är i Landvetter 17-18 augusti mer info kommer så snart vi mottagit inbjudan.

Jag vill också passa på att gratulera Tibro (Jerry Eriksson, Stig Larsson, Bengt Nilsson) och Bison (Hans Lindqvist, Ingvar Sjöholm) till gulden i V75 trippeln respektive V65 dubbeln och självklart även alla andra medaljörer från distriktet.

/Tom Hansen, Ungdomsansvarig WDBF

Publicerad: 2023-07-16

Senast uppdaterad: 2023-07-16

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

549 56 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70