Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

Framgångar under Prins Bertils Juniorcup

Under den gångna helgen så har lag från WDBF spelat den anrika tävlingen Prins Bertils Juniorcup och nått fina framgångar.

När Prins Bertil under sina resor till den franska rivieran upptäckte boulen fastnade han direkt och förde så småningom den franska nationalsporten tillbaka hem till Sverige. Prinsen satte under sitt liv ett stort avtryck inom idrotten och det svenska föreningslivet, inte minst inom boulen. Till Prinsens 75-års firande samlade näringslivet, med Peter Wallenberg i spetsen, in pengar till att bygga en boulehall på Djurgården i Stockholm som sedan skulle ges som gåva.

På den vägen så har både en årlig juniorcup och en boulehall uppkommit och i år så skickade vi i WDBF totalt fem representanter till tävlingen. Såhär skriver WDBF:s ungdomsansvarige Tom Hansen om deltagarna:

Wästgöta Dahls bouleförbund representeras i helgen av fem fantastiska juniorer i Prins-Bertils juniorcup i Stockholm. Vårt ledmotiv i helgen är respekt, glädje och gemenskap.

Här under hittar ni en kort presentation av våra deltagare:

Lag 1

- Tuvali Berg (Bison)

En tjej med en riktigt fin grundteknik för både lägg och skytte. Hon har trots sina bara 15 år redan visat fram sig på öppna tävlingar och tog redan förra året en meriterande vinst i en regional tävling i Ulricehamn. En stor talang som jag hoppas få se mycket av i åren som kommer.

- Leia Seveborn (Bison)

En tjej som hittade till boulen sent men visar en stor träningsvilja. Hon imponerade stort på mig under DM där hon tillsammans med Tuvali spelade riktigt bra både i junior och damdubbeln. Hon är sista års junior men jag skulle inte alls bli förvånad om hon tar en plats i U23-landslaget om något år.

Lag 2

- Felix Särén (POM)

Trots att han bara är 15 år så är han den klart mest meriterade i distriktslaget. Han har efter sitt fantastiska SM blivit uttagen i juniorlandslagsgruppen. Med sin fantastiska teknik och känsla tillsammans med en ödmjukhet och stor träningsvilja så kan han gå hur långt som helst inom boulen.

- Felicia Hansen Grip (Karlsborg)

En 16-årig tjej som började spela boule för ett drygt år sedan. Hon tränar flitigt och har utvecklat sig enormt under året. Hon utrycker en vilja att fortsätta satsa på boulen och att försöka bli så bra som möjligt. Höjdpunkten hittills kom på SM i år då det blev guld i juniordubbeln tillsammans med Felix.

Mixat lag (tillsammans med Stockholm)

- Jael Roolf (Karlsborg)

Är den klart yngsta i laget och är främst med för att se och lära. Hon tog guld i yngre junior på SM och visar en enorm glädje på boulebanan. Fortsätter hon träna och hitta glädje i boulen så är jag säker på att vi kommer se mycket av henne på gruset framöver.

*

Inte nog med att ett otroligt gäng deltog på tävlingen så lyckades vi i WDBF även spela till oss en tredjeplats, vi säger stort grattis och bra spelat till Felix Särén (POM) och Felicia Hansen Grip (CAR).

 

Publicerad: 2023-10-02

Senast uppdaterad: 2023-10-02

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

54146 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70