Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

Lag DM 2023 avgjort

Efter två dagar så har vi korat två vinnande lag i årets Lag-DM

Öppen

Den 2 december avgjordes WDBF:s lag-DM i Skövde. Efter en spännande final var det till slut CAR som tog hem segern, efter att ha vunnit en dramatisk skiljeomgång.

I finalen mot TRX var det jämnt hela vägen. Efter en vinst för såväl CAR som TRX väntade en skiljeomgång. I skiljeomgången fick varje lag spela fem klot var. TRX fick dock en tuff start i skiljeomgången och efter fem kastade klot lyckades de få in ett bättre klot än Karlsborgs första lägg. Detta innebar att Karlsborg var ett skott från DM-guldet men som på beställnig för att hålla spänningen vid liv skjuter Karlsborg eget och omgången är nu återigen högst intressant. Karsborg får dock aldrig problem och Alice Källström avslutar säkert med att lägga in det vinnande klotet.

BON, som var regerande mästare, hade som mål att försvara sin titel. Laget hade en stark trupp men slutade trots detta på en tredjeplats tillsammans med ett andra TRX lag.

I övrigt var det en lyckad tävling som flöt på bra och med många spännande matcher.

V55

LDÖ och ULC drog de längsta stråna i WDBF:s lag-DM i Skövde. I klassen V55 tog LDÖ hem segern efter en spännande skiljeomgång mot ULC.

I finalen var det jämnt hela vägen. Efter en vinst för såväl LDÖ som ULC väntade en skiljeomgång. I skiljeomgången fick varje lag spela fem klot var. Spänningen var på topp under hela skiljeomgången och den avgjordes inte förens sista klotet. Det var en knapp miss från ULC som gjorde att LDÖ till slut tog hem finalen.

LDÖ och ULC fortsatte sin dominans i WDBF:s lag-DM i Skövde. I klassen V55 tog LDÖ hem segern efter en spännande skiljeomgång mot ULC.

I finalen var det jämnt hela vägen. Efter en vinst för såväl LDÖ som ULC väntade en skiljeomgång. I skiljeomgången fick varje lag spela fem klot var. LDÖ fick dock en tuff start i skiljeomgången och efter fem kastade klot lyckades de få in ett bättre klot än ULC:s första lägg. Detta innebar att ULC var ett skott från DM-guldet.

Men LDÖ lyckades hålla nerverna i styr och avslutade säkert med att lägga in det vinnande klotet.

CAR och VRA slutade som treor i tävlingen.

*Artikeln är producerad med hjälp av AI.*

Publicerad: 2023-12-03

Senast uppdaterad: 2023-12-03

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

549 56 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70