Gå till innehåll
Wästgöta Dahls Bouleförbund
Wästgöta Dahls Bouleförbund

Rapport från förbundsmötet

Under helgen har WDBF deltagit med sex delegater på Svenska Bouleförbundets årsmöte och bouleting i Stockholm.

 

Helgen inleddes med en gemensam tågfärd för fem av delegaterna från Skövde upp till Stockholm (Karin Granevik hade under fredagen deltagit på ett möte med SBF:s Utbildningskommité). Väl i Stockholm så inleddes dagen med en lunch på hotellet tillika konferensanläggningen. Därefter kom det viktiga för helgen att börja avhandlas, och det i form av årets bouleting. På lördagens bouleting togs bland annat förbundets förbundsutvecklingsplan (något som vi kommer få återkomma till under vår egna höstkonferens) med huvudfokus på barn-och ungdomsidrott, paraidrott och vuxenidrott upp, några av årets motioner diskuterades, en utredning kring ett tvåårigt verksamhetsår presenterades och planer på ett nytt IT-system presenterades.

Efter tingets avslutande väntade en middag och tid för att umgås och samverka med övriga representatner. Under middagen arrangerades traditionsenligt en liten tävling kopplat till förbundets verksamhet. Under årets upplaga skedde lagindelningen efter bordsplacering och vi kan med glädje meddela att två av WDBF:s delegater var representerade i det vinnande laget.

Efter en trevlig kväll med mycket umgånge var det på söndagsmorgonen dags för allvaret, nämligen 2024 års förbundsmöte. Mötet gick överlag lugnt till med ett litet undantag för de avslutande punkterna, men mer om det senare. Hela mötesprotokollet kommer i sin helhet att publiceras på svenskboule.se men det som kan vara värt att nämna redan nu är följande:

Styrelseförslaget om att förändra förbundets verksamhetsår godkändes.

Styrelseförslaget om att enskilda medlemmar ska ha motionsrätt avslogs.

Majoriteten av motionerna avslogs eller ansågs besvarade. Värt att nämna är att det beslutades om en utredning när det kommer till motionerna om divisionsindelning.

WDBF:s Herman Thorell valdes för fjärde gången till förbundets ordförande.

Och nu till vad som fick mötet att gå från relativt lugnt till fortfarande ganska lugnt men lite mer händelserikt. WDBF valde, att i samarbete med andra distrikt, nominera Bertil Tunje, Jan Petchler och Åsa Wirström till diciplinnämnden. Förslagen ställdes mot valberedningens förslag i en sluten omröstning där förslaget vi stod bakom var det som valdes.

Så sammanfattningsvis så kan man säga att vi lägger en mycket lyckad helg bakom oss. Och som alltid när representanter från hela boulesverige träffas så fick vi mycket givande diskussioner och ett ovärderligt idéutbyte.

Publicerad: 2024-04-21

Senast uppdaterad: 2024-04-21

Sponsorer

Postadress

Oliver Thorell

Norra Trängallén 24G

549 56 Skövde

Kontakta oss

Info@wdbf.se

076-184 38 70