Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2023-05-23

Hej Boulevänner!

Det var ett tag sedan förra ordförandebrevet men det har inte varit så mycket att ta upp på våra styrelsemöten och därmed inte heller i det här brevet. Verksamheten flyter på ganska bra och det har inte varit några större beslut att ta i styrelsen. Sedan förra brevet har vi bland annat hunnit avsluta Hallsvenskans våromgångar, genomföra Danskmötet och årets distriktsårsmöte. Vid det senare blev hela styrelsen omvald för ytterligare ett år vid rodret och det tackar jag på styrelsen vägnar för.

Senaste styrelsemötet hade vi förra veckan, den 16 maj närmare bestämt. Då diskuterades i stort sett endast det kommande Stora DM som just avslutats i Malmö. Vi såg till att styrelsen var representerad alla dagarna och att allt var klart för att sparka igång det hela. Vi bestämde också att vi skulle ha 2 domare på plats varje dag för att underlätta domararbetet. Det går ju bra nu när vi har många domare i distriktet.

DM genomfördes i vackert väder, dock med en och annan kylig vind de första dagarna. Vi blev fler som spelade i år vilket är glädjande, men det finns plats för ännu fler så tveka inte att ställa upp nästa år. Arrangemanget har fått goda vitsord i sociala medier och på plats under dagarna, tack alla som gjort det möjligt! Även domarinsatsen fick beröm, roligt att höra att man uppskattar även det arbetet. Rapporterna säger att domarna inte hade så mycket att göra vilket måste betyda att spelarna har rättat sig efter reglerna, precis som det ska vara. Jag kan ju passa på att påminna om att det fr o m i år krävs mätdomare från arrangörerna av våra distriktstävlingar (Hallsvenskan, DM, seriespel) och att SSBF står för kostnaden för dessa (300 kr plus mat). Viktigt att påpeka att mätdomarna ska vara tillgängliga för mätning under hela tävlingen, inte lämpligt att dessa har andra uppgifter runt tävlingarna samtidigt alltså.

På lördag, 27/5, är det dags för nästa del av DM. Vi spelar då Mixedtrippel och skjuter för DM-guld och kvalar till Skytte-SM. Dock är det väldigt få anmälda denna dag och vi hoppas att fler anmäler sig när vi nu öppnat för anmälan ända tills torsdag. Kontakta Fredrik på tk@sydsvenskboule.se om ni vill anmäla er.

Arbetet med nya hemsidan fortsätter och vi tar tacksamt emot både ris och ros på det som redan finns och även tips på vad ni vill ha för information på sidan. Mejla till info@sydsvenskboule.se om ni har några idéer för hemsidan. Kalendern kämpar Pontus med att få att fungera men det är inte lätt när man inte har någon support att tillgå längre. Ni hittar hemsidan här: https://www.svenskboule.se/sydsvenska-bouleforbundet Länk till annan webbplats..

Nu blickar vi framåt mot lördagens DM och kommande seriespel. Och vi håller våra tummar för framgångar för våra sydsvenska lag i sommarens SM i Kalmar. Vi ses på banorna!

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSBF

Publicerad: 2023-05-23

Senast uppdaterad: 2023-05-23

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77