Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2023-12-13

Hej Boulevänner!

Igår hade styrelsen sitt sista möte för året med huvudsakligt syfte att diskutera årsmötet 2024. Årsmötet kommer hållas lördagen den 2 mars och som vanligt inleder vi med ett Bouleting kl. 10.00, gör avbrott för lunch vid 12.00 och sedan startar själva årsmötet kl. 13.00. Plats är inte riktigt klart ännu men troligen kommer vi hålla till i de södra delarna av Skåne. Andra aktuella datum inför årsmötet är den 31/12 då vi vill ha in förslag på en man och en kvinna att nominera till disciplinnämnden. Har ni några förslag så skicka dem till oss på info@sydsvenskboule.se. Och eventuella motioner ska vara inne (via samma mejladress) senast den 15/1. Påminner igen om att valberedningen gärna tar emot förslag på personer som har ett intresse för boulens utveckling i distriktet. Ta kontakt med Bernt Bankemo, Karin Morän eller Pontus Ekman om du vill föreslå någon (eller dig själv!).

Sedan förra mötet har Hallsvenskan avslutats och TK har planerat för nästa års upplaga. Det blir lite förändringar, antal lag per division begränsas till 6, det blir 5 divisioner och vi har två möten per sammandrag. Förändringarna gör att lagen inte flyttas mellan divisionerna fullt ut efter årets resultat men vi hoppas att alla har överseende med detta när vi nu gör om Hallsvenskan enligt mångas önskemål och för att det ska flyta på bättre under speldagarna. Vi beslutade förra året att höja avgiften för deltagande i Hallsvenskan 2024 till 1 600 kr per lag men vi ser nu att vi kan genomföra höjningen i lite mindre steg och beslutade därför att avgiften stannar på 1 400 kr för 2024. Deltagaravgifterna kommer faktureras klubbarna nu när anmälningstiden gått ut.

Vår ekonomiansvarige hälsar också att även årsavgifterna är på gång att faktureras efter att vi tittat på vilka som deltagit på årsmöte respektive höstmöte 2023 och som därigenom ska ha rabatt (500 kr per möte).

På vårt förra styrelsemöte tog Thomas upp det faktum att våra filmkameror inte hyrs ut. Uppfattningen är att det är för dyrt så vi beslöt att kolla på höstmötet vad man tyckte för att sedan ta beslut på mötet igår. Styrelsen kom fram till att testa en ny prissättning: 500 kr för båda kamerorna per tävling (inkl. all utrustning), 300 kr om man bara vill ha en kamera. Utvärdering av detta kommer sedan ske om ett år.

Styrelsen tog också beslut om att slopa mätdomarkravet på distriktets tävlingar. I stället testar vi med att spelare från bana bredvid får mäta. Utvärdering även av detta nästa höst. Domaren kan då få mer tid till att kontrollera regelöverträdelser vilket man vill i domarkåren.

Det var nog allt för denna gång, nu önskar jag er alla en riktigt God Jul och en god start på det nya året!

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSBF

Publicerad: 2023-12-29

Senast uppdaterad: 2023-12-29

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77