Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2023-11-22

Hej Boulevänner!

I helgen som gick var det dags för styrelsen att träffas igen och dessutom avhöll vi vårt årliga höstmöte. Verksamheten rullar på och det har inte varit några större beslut att ta i styrelsen. På vårt styrelsemöte diskuterade vi mycket kring det kommande tävlingsåret och vad TK har tänkt. Vi tog beslut om att se över hemsidan och om vi kan få den att fungera. Om inte, kommer vi se om vi kan hitta en annan plattform att bygga den på. Vi förlorar kopplingen till SBF:s sida då men det går säkert att ordna. Men först alltså ett nytt försök med nuvarande!

Sedan senaste brevet har vi hunnit besegra danskarna igen i danskmötet, grattis till alla som deltog i den vinsten! Och nästa år blir det lite förändring då det kommer bli tre herrlag och ett damlag som ska försvara titeln, fortfarande veteranklass för samtliga dock.

Det har skett en förändring kring disciplinnämnden som gör att vi inte kommer nominera någon vid nästa årsmöte utan det ska styrelsen göra senast 15 januari. Det är bl a SSBF:s tur att nominera inför Förbundsmötet nästa år och då ska vi ta fram en man och en kvinna att nominera. Har ni några förslag så skicka dem till oss på info@sydsvenskboule.se, senast 31 december.

Thomas tog upp det faktum att våra filmkameror inte hyrs ut. Uppfattningen är att det är för dyrt så vi kommer se över prissättningen inför nästa år. Annat nytt som Thomas framförde var att han funderat på hur vi ska göra med mätdomare, arrangörerna verkar ha svårt att engagera sådana till våra tävlingar. Ett förslag är att vi istället klarar mätningen med hjälp av spelare på banan bredvid, domaren kan då få mer tid till att kontrollera regelöverträdelser vilket man vill i domarkåren.

Valberedningen har startat sitt arbete inför nästa årsmöte och tar gärna emot förslag på personer som har ett intresse för boulens utveckling i distriktet. Ta kontakt med Bernt Bankemo, Karin Morän eller Pontus Ekman om du vill föreslå någon (eller dig själv!).

Efter ett ganska snabbt styrelsemöte övergick söndagens aktivitet till att avhålla ett relativt välbesökt höstmöte (18 klubbar var närvarande). Eva Viding Bussell inledde med att prata om förbundets satsning på ParaBoule och föreningsenkäten som tidigare skickats ut till alla klubbar. Efter det diskuterade vi det tråkiga faktum att vi har väldigt få aktiva ungdomar i distriktet. Vi konstaterade att det ligger mest på klubbarna att försöka locka ungdomar till boulesporten. Efter en kort paus för fika blev det dags för Fredrik Nordfors Dahl att berätta om vad TK har att bjuda på nästa år. Hallsvenskan startar i januari, vi kommer genomföra kval till Danskmötet och själva Danskmötet under årets första månader och DM kommer vid Kristi Himmelfärdshelgen som vanligt. Diskussioner fördes hur man ska få fler att ställa upp i MixedTrippel-klassen eller om man ska slopa den helt kanske. Vi får se vad framtiden bär med sig där.

Det var väl i stora drag vad som avhandlades, minnesanteckningar från Höstmötet kommer så småningom publiceras på vår hemsida och då kommer troligen de bildspel som visades också läggas ut där.

Till helgen är det Hallsvenskan och då ska jag försöka göra en insats för min klubb, HBK.

Vi ses på banorna!

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSBF

Publicerad: 2023-11-23

Senast uppdaterad: 2023-11-23

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77