Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2022-01-24

Hej Boulevänner!

En dryg månad sedan senaste ordförandebrevet och vi har hunnit fira jul och ett årsskifte har passerat, hoppas ni haft fina helger med era nära och kära trots pandemin. Hoppades ju då att restriktionerna skulle lätta lite men istället blev det tvärtom och vi fick ställa in Hallsvenskans januariomgång också. På gårdagens styrelsemöte beslutades det att vi skjuter på resterande omgångar av Hallsvenskan, 3 stycken, till hösten och spelar klart då. Det blir helt enkelt för lite tid att hinna spela klart nu i vinter/vår. Datum för detta kommer publiceras i SBFOnline under veckan.

Det diskuterades även kommande seriespel och DM, där vi har beslutat att DM spelas som vanligt kring Kristi Himmelfärdsdagen och en helg till och seriespelet följer SBF:s datum förutom att vi lägger till en tredje helg i september, 10-11 september. Datum för DM blir 26-29 maj samt 4-5 juni. Arrangörsförfrågan för dessa tävlingshelger kommer gå ut i veckan.

Returen i Danskmötet kommer spelas den 5/2 i Malmö, utan publik. För att man ska kunna se det ändå kommer vi försöka filma så mycket det går. Årets kval till Danskmötet kommer sedan spelas den 26/2.

Distriktets domaransvarige är glad eftersom det nu tillkommit 8 nya domare efter två utbildningsdagar! De nyblivna domarna ska nu bara ha en praktiktävling innan man kan döma "på riktigt". Det kommer arrangeras en domarträff den 6/2 i Malmö för både nya och gamla domare där vi hoppas på stor uppslutning.

På juniorsidan meddelar Gunilla att juniortourens start är framflyttad och att man ska ha ett digitalt möte med SBF:s ungdomskommitté den 9/2.

Även gårdagens styrelsemöte ägnades mycket åt kommande årsmöte, vi har meddelat att det blir den 27/3 på Backagården i Höör och vi håller nu alla tummar för att vi ska kunna genomföra den som fysiskt möte med ett inledande bouleting följt av årsmöte. Plan B är att genomföra den som förra året, via Teams, allt beroende på hur pandemin utvecklas i Sverige. Kallelse kommer skickas ut till alla klubbar så den är er tillhanda senast den 6/3 och alla handlingar publiceras även här på hemsidan, Distriktsårsmöte 2022 Länk till annan webbplats.. (länk funkar ej, hänvisning till gamla hemsidan).

Och med det var detta styrelsemöte avklarat och vi ser fram emot att åtminstone få en utesäsong i år som är lite mer normal än de två senaste har varit. Ta hand om er så ses vi på banorna framöver.

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSB

Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2023-01-04

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77