Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2022-02-28

Hej Boulevänner!

Igår hade SSBF styrelsemöte i Staffanstorp och äntligen ett fysiskt sådant, kul att träffas igen och diskutera våra boulefrågor. Restriktionerna har släppts men covid har dock inte försvunnit utan gör sig påmind lite då och då. Nu hoppas jag alla är friska och krya igen och att vi kan få ett någorlunda normalt bouleår igen.

Även detta styrelsemöte ägnades en hel del åt kommande årsmöte och vi gick igenom så att alla handlingar ska kunna vara färdiga senast till kommande helg. De som redan är klara har jag idag lagt ut på sidan Aktuellt årsmöte Länk till annan webbplats., titta där så ni är förberedda ni som ska representera era klubbar på årsmötet. Länk till förbundets handlingar inför Förbundsmötet kommer också finnas där så fort de lagts ut på förbundets hemsida. Ni som är uppmärksamma ser att Nobel finns med i röstlängden trots att klubben inte är med i SSBF längre men detta blev klart först efter årsskiftet så det är anledningen till att de finns kvar. I detta sammanhang vill jag också hälsa en ny förening välkommen till SSBF, Folkets Park Club de Pétanque Malmö.

Vi hoppas på ett mer normalt år för vår verksamhet och samtliga datum för DM, Seriespel och Hallsvenskan finns utlagda i Tävlingskalendern så ni kan planera för hela året. Arrangörer är inte klara ännu så det återkommer vi med så fort vi får klart med det. Dagen innan vårt styrelsemöte spelades kvalet till årets Danskmöte och vi gratulerar de tre lag som får äran att representera distriktet vid Danskmötet den 26/3, plats är inte klar ännu.

Från domarhåll kommer glädjande nyheter, vi har nu 20 st domare i distriktet! En bra siffra men det finns alltid plats för fler, så vid behov kommer det arrangeras en ny domarkurs under året. Styrelsen diskuterade ett önskemål från domarkåren och det är att det ska vara krav på mätdomare när man arrangerar ett distriktsarrangemang (DM, Seriespel och Hallsvenskan). Under diskussionen diskuterades också eventuellt arvode till mätdomarna vid distriktsarrangemang och förslaget blev att distriktet kommer stå för kostnaden för dessa mätdomare och erbjuda ett arvode på 300 kr per dag plus mat och kaffe. Styrelsen ställde sig enhälligt bakom både mätdomarkravet och arvodet. Det kommer gälla för arrangörsansökningar som ännu inte skickats ut, dvs för årets DM och seriespelet blir det inget krav på mätdomare, men vi ser gärna att man försöker få fram mätdomare även till dessa arrangemang.

Vad gäller våra hemsidor som IdrottOnline slutar stödja efter detta året har nu SBF en lösning på gång vad gäller dem själva och distrikten, för föreningarnas del vet vi inte i dagsläget hur det blir men vi hoppas att även de föreningar som vill ska kunna använda sig av det som rekommenderas av SBF. Än så länge har vi inte någon mer information om detta men vi återkommer så fort vi vet mer.

Det var nog det viktigaste från gårdagens styrelsemöte. Jag hoppas att vi alla nu kan få tillfälle till lite mer boulespel när pandemin väl släppt sitt grepp över världen.

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSBF

Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2022-12-25

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77