Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2021-04-19

Hej Boulevänner!

Så här när solen sänder sina stärkande strålar mot oss är det extra svårt att inte få komma ut och tävla igen. Men träna kan vi förstås göra nu när utomhussäsongen dragit igång, om vi följer restriktionerna och inte samlas för många på samma plats.

Igår hade SSBF styrelsemöte igen, ett möte som gick ganska fort den här gången. Tiden gick mest åt att diskutera kommande DM och SM och det förslag till alternativt SM som kom i veckan som gick. Ett förslag som tagits fram för att ge spelarna möjlighet att tävla det här 2:a året när pandemin sätter stopp för tävlingar. Styrelsen är inte helt enig om huruvida detta förslag är bra eller inte men vi kan konstatera att det kan hjälpa oss att kunna arrangera ett DM i år. För ett av gårdagens beslut blev nämligen att skjuta upp årets DM (som skulle ha spelats 13-16 maj) till ett senare tillfälle. Att SM i Lindvallen inte blir av gör att vi beslutade se om vi kan genomföra ett DM runt de datum som därmed blir lediga för spel. En tanke är att kanske kunna lägga det på de två helger som omger vecka 29 för att ge möjlighet till så många som möjligt att delta. Allt under förutsättning att restriktionerna lättas och tillåter mer än 100 deltagare på samma plats. Kontakt kommer tas med de tilltänkta arrangörerna för att se om detta kan vara möjligt. I den arbetsgrupp som nu bildas för att planera det alternativa SM kommer SSBF att representeras av Fredrik och Yngve och vi får se vad den gruppen kommer fram till också eftersom det kan påverka våra planer med DM.

Thomas informerade om att man kommer att ha en digital domarkonferens tilsammans med Halland, ett försök att få fram fler synpunkter och mer diskussioner. Vi diskuterade också om det skulle gå att genomföra en arrangörsutbildning digitalt och det låter sig nog göras men problemet är att provet inta får genomföras digitalt. Vi avvaktar vidare besked kring restriktionerna och hoppas kunna genomföra något till hösten.

Det var väl det viktigaste som avhandlades igår. Nu gäller det att vi alla håller ut och fortsätter vara försiktiga, även om vaccinationerna kommit igång är pandemin inte över.

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSBF

Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2022-12-25

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77