Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2021-08-30

Hej Boulevänner!

Så var det dags igen för några rader från mig. Igår hade vi styrelsemöte, även den här gången ett fysiskt sådant. Vi börjar förhoppningsvis mer och mer återgå till något som liknar ett normaltillstånd och det märktes på gårdagens möte. Det blir allt svårare att hitta lediga dagar för aktiviteter!

Vad hände igår då? Ja, vi diskuterade bl a den kommande Hallsvenskan där vissa datum fortfarande är osäkra på grund av tillkommande förbundsarrangemang som vi måste ta hänsyn till. När TK hittat lämpliga datum kommer inbjudan att skickas ut, förhoppningsvis den här veckan. Styrelsen vill i samband med detta påminna alla om att kolla i Tävlingskalendern med jämna mellanrum, så fort vi har klart med datum och arrangörer lägger vi ut det där. Gäller naturligtvis alla våra egna arrangemang och när sanktioner är klara. TK har också upptäckt att vissa detaljregler rörande seriespel inte har uppdaterats på ett tag och man kommer därför att ses till att det blir gjort. Planering pågår inför Danskmötet som går i Danmark den 16/10, eventuellt kommer sedan returen flyttas till våren om danskarna också vill det.

Det kommer en domarutbildning nu i höst, den 30/10 går den av stapeln och platsen för det hela är Äppelgården i Staffanstorp. Inbjudan kommer inom kort. Vi, liksom övriga distrikt, har stora problem med att få tillräckligt med utbildade domare. Tänk på att ju fler som är utbildade desto färre tillfällen behöver man ställa upp och döma och kan spela i stället om det är det som hindrar er från att bli domare. Funderar själv på att gå utbildningen och så gör även några till i styrelsen. Men vi behöver fler så se till att anmäla dig till utbildningen den 30/10 om du är intresserad av att döma boule.

I oktober är det dags för årets upplaga av Prins Bertils Juniorcup och SSBF skickar två lag till cupen samt eventuellt en spelare som ska vara med i ett blandlag. Liksom förra året var det enbart två lag som anmälde sig till kvaltävlingen och därför ställdes den in och vi skickar de två lagen till tävlingen direkt. Vi önskar lycka till med spelet!

Under seriespelets första sammandragning i Malmö uppstod en situation som lett till en del frågor i efterhand. När det började regna kraftigt avbröt vissa lag sina matcher och gick inomhus undan regnet medan andra fortsatte spela. Med anledning av detta vill vi upplysa om vad som gäller och det är att eventuellt beslut om att avbryta spelet tas av domaren i samråd med tävlingsjuryn och fram tills ett sådant beslut är kommunicerat till alla fortsätter spelet. Detta enligt regelbokens § 36 under rubriken Disciplin.

Vi vill också påpeka vikten av att alla klubbar ser till att ha rätt uppgifter om era medlemmar i Idrottonline, det räcker tyvärr inte att uppdatera i SBF Online eftersom uppgifterna inte förs över mellan systemen. Detta är bl a väldigt viktigt för utbetalning av bidrag m.m. Så ta er lite tid och gå igenom era uppgifter där så det blir rätt framöver.

Avslutningsvis kan jag meddela att vi bestämt datum för årets höstmöte och det kommer gå av stapeln den 7 november kl. 14.00 på Äppelgårdens Boulecenter i Staffanstorp. Inbjudan kommer ut till alla klubbar vad det lider. Har ni någon punkt ni vill ta upp till diskussion så meddela styrelsen detta på info@sydsvenskboule.se senast 1 vecka innan mötet.

Det var allt för denna gång, till helgen blir det SM-slutspel i Jönköping och vi önskar alla lag från Sydsvenska distriktet ett stort lycka till!

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSBF

Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2022-12-25

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77