Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

2021-11-10

Hej Boulevänner!

Nej, jag har inte glömt er! Det har gått drygt två månader sedan vi hade vårt senaste styrelsemöte i slutet på augusti men i söndags var det äntligen dags igen. Sedan sist har vi avslutat årets seriespel och inlett Hallsvenskan säsongen 2021-22. Vad avhandlades i söndags då? Jo, vi diskuterade mycket kring tävlingar, de som gått och de som komma ska. Erfarenheter att ta med sig och information som bör spridas är viktigt att gå igenom inför varje säsong. Hallsvenskans tävlingsbestämmelser behöver uppdateras och det arbetet har vi nu inlett inför säsongen 2022-23.

Danskmötet har ägt rum i Danmark under oktober och där blev det tyvärr en knapp förlust för SSBF. Returen kommer gå i Malmö den 5 februari 2022 och kvalet till nästa års danskmöte går även det i februari, nämligen den 26/2. Spelplats är här inte klart ännu. Under oktober har även Prins Bertils Juniorcup (PBJC) ägt rum med stora framgångar för distriktets juniorer. I finalen spelade minsann två lag från Sydsvenska Bouleförbundet, Moa Ingelstedt och Måns Davidsson mot Emilia Nilsson och Vincent Weidmar, där Moa och Måns till slut stod som segrare. Stort grattis till båda lagen!

I förra nyhetsbrevet från mig skrev jag att en domarutbildning skulle ordnas i höst. Och det ska den! Men datumen har ändrats sedan dess och nu är det lördagen den 11 december som gäller, platsen blir Getingboet i Tyringe. I skrivande stund är det 10 anmälda men det får plats med många fler så tveka inte att anmäla er. Anmälan sker till Thomas på mejl domare@sydsvenskboule.se.

Det diskuterades också det faktum att hemsidor via IdrottOnline kommer upphöra 31 december 2022 och vi hoppas att det kommer tas fram någon central lösning så varken distrikt eller klubbar ska behöva göra det jobbet var och en för sig.

Innan vi avslutade styrelsemötet för att påbörja Höstmötet (minnesanteckningar från detta kommer läggas ut på hemsidan senare) hann vi besluta att genomföra 2022 års distriktsmöte den 27 mars. Tid och plats återkommer vi med innan årsskiftet.

Nu hoppas vi att pandemin kommer klinga ut, även om rapporterna från bl a Tyskland tyvärr säger något annat, så att vi kan spela och träna mycket boule under den här vintern. Vi ses på banorna!

Boulehälsningar,

Anders Ståhl, ordförande SSBF

Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2022-12-25

Sponsorer

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77